5.10.11 г.

Мишките в Атака


Имало някога някъде, в една далечна и забравена не само от бога държава, нещо като бунт. Той започнал с добра кауза. Битката между доброто и злото се разразила, а някой трябвало да си плати за стореното. Тогава, обаче, не щеш ли, се намесили висшите пропагандни сили, начело с Атака и ВМРО(ВечноМрънкащиРазярениОтрепки) и обърнали ситуацията с краката нагоре, така че позата да им е удобна за предизборно снушение.

Някой трябва да реши циганския въпрос” или едва ли не братята роми са виновни за тази гавра с обществото, която продължава през последните няколко века. Всеки човек, сдобил се с живот по някакъв начин, има равен шанс с всеки друг да прави каквото и да е било (почти). В превод – колкото цар Киро може да краде, толкова можем и аз, и ти, дори и оня ей там. Ако мислите, че цар Киро и виновен по някакъв начин за това, което е, значи малко или много допускате, че той е по-умен от вас. Ама как един циганин ще е по-умен от един българин, хайди моля ви съ.

Ето я и комичната част. Нашето общество (българското) го има не от вчера. За последните 20 години на моето личностно съществуване, смея да твърдя и заставам зад твърденията си, че освен информационната ера(която дойде от самосебе си и ни бе натресена свише), НИЩО ХУБАВО НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО. А така. Мачкат ни, залъгват ни, подтискат ни, карат ни да бягаме и после се оправдават с кризата (или с каквото намерят за добре). Който може – бяга, който не може - сервитьор. Как така обаче обществото, хората (ако още са останали такива), един път не протестираха? Как така никой не се оплака от управляващото правителство (освен опозицията по ред причини, разбира се)? Защо един човек не излезе и не каза „На мен не ми харесва тук” ,докато повечето си го мислим? Защо нападат Бъ Борисов по телевизията, а не лице в лице?

Защото са (сме) мишки. Скатавки. Няма да пиша за на Вуте да му е зле, че ще ме хванат бесовете.

(Аз искам на мен да ми добре и не ми пука на кой ще му е зле, стига да не е заради мен. Обаче как на мен да ми е добре, при положение, че тук всичко е наобратно? Може би ако облека адидаса и изпростея, мина в ъндърграунда с няколко момиченца, ще преуспея, докато не дойде следващия гамен и не реши, че света е негов… )

А сега мишките атакуват може би единствените по-слаби от тях, в тази иначе станала известна през вековете с т.нар. си толерантност страна. Нападат малцинствата при първата отдала им се възможност и по този начин остават слепи за главната причина. Многото напада малкото. Всичкото роми  срещу всичкото ултраси, скинари, (х)атакисти и чикиопраскачи.

„Коефициентът на интелигентност на разгневена тълпа е равен на коефициента на най-тъпия, разделен на броя участници.”

Колко може да са умни футболните ултраси и група откачалки, заредени до горе с пропаганден антисемитизъм, преобразуван за целите на събитието в антициганизъм? (след събитията в с.Катуница се появи това понятие в Уикипедия)

Крадецът викал дръжте крадеца.

В страната, в която абсурдите не само процъфтяват, но си имат и имена (Атака и т.н), всичко е възможно. Не разбрах само защо хора, които си ходят редом до лумпените, се озоваха в ареста и в последствие свидетелстваха по телевизии като „Скат” за полицейско насилие. В полицейска държава не може да има полицейско насилие. Има само мерки за сигурност.

What’s next?

Ами, нищо. Проблемът с откровено неефективната социална политика ще си остане. Не е като да не сме свикнали де. Два'асе години "демокрация" к'во прайхме? Не веднъж се е вдигал много предизборен шум на какви ли не теми, но положението не се подобрява. Единственото, което реално ме притеснява, е че който и да е на власт, поне на този етап от развитието в застой на политическата сцена, не е в състояние да промени ситуацията към по-добро. А най-жалкото е, че предстои сценарият с фалита на Лемън Брадърс да се повтори, само че този път много по-апокалиптично. А ние тука за селО Катуница си говорим...

Who’s foolin who?

1 коментар:

  1. Хубаво си го написал,достойно дори за юрист :) или малко по-интелигентно, по-малко сензационно и безпристрастно от повечето ни журналисти.... Но нали знаеш,че това не тръгва от нищото. Че тази цялата агресия в момента прелива чашата,която дълго време е била пълнена. Хората,които дълго време са търпели, се надигат. Агресията на 'братята българи' срещу 'братята роми' е агресия на масите,да. Глупава,може би. Безсмислена или ненавременна. Но, замисли се- за пръв път се обединяваме в нещо. За пръв път, пък дори и в омразата и нетърпението и нетолерантността си, българите са заедно. И то здраво хванати заедно. Може пък да им се хареса и да направят,аджеба,нещо смислено! Лесно е да се критикуват масите, лесно е да се критикуват и управляващите. Трудно е да се повярва. Май имаме нужда от малко повече вяра,не мислиш ли? :)
    пссссссс(т): I guess you do...

    ОтговорИзтриване

худ

втренчен кит нагоре, аз или той сгърчен вид, роден в обор без бой очовечен, напит по еН безброй обречен на бит, смирен отбой загадъчен, ...