4.06.13 г.

стига с тия мотивиращи заглавия

Другите – насъщен стимул за цяла една народопсихология. Или поне една. Може и да са повече. Казва ли ти някой?

Дочувам, разбираш какъв си по критиките, които отправяш към другите. Казват ми го по-начетени хора. Бих казал, ако е така, приятели, ние сме фекалии. Шега. (да бе?)

Изведнъж станах по-добър към другите и спрях да им диря сметка за духовната нищета, подозирайки своята собствена.  Та нали и аз съм бил по онези места, и съм употребявал от онези неща.

Като всеки виден лаик, разбира се, миналото съм заровил в чекмедже, заковано с над десет пирона и после съм лепнал плакат „не пипай”. Зад плаката обаче прозира „само при необходимост”. А нуждата, какво е, ако не липсата. Нонсенс. Бих добавил и, ако позволите, малки недомлъвки.

Като тази, която гласи, че всички са равни. Че всички сме братя и прочие. Прочее, не сме ли? Ама и да сме? Брат срещу брата показват по телевизията, която, разбира се, не гледам, но допускам, че може и да съм прав. Ако не съм – оставям го на вашето съзнание.

Да се обърнеш към някого, изобщо, било то и от куртоазия, може да доведе до неочаквани съдбини и красоти (мизерии). Обръщането, само по себе си, е ритник в лицето на миналото и целувка в плик, запечатан и подпечатан, адресиран до утре, може би?

Та исках да се обърна към вас и да споделя, че оня ден, ако не ме лъже паметта, докато се возех на стоп, видях поне две костенурки да пресичат пътища, по които се движат над сто автомобила в час.(или повече). Малки същества, а големи приключения. Или не признаване на обстоятелствата? Не приемане на всичко друго освен заветното, да дишаш малко повече, да гледаш и да пипаш не бетон, а трева.

Мили, изгубили сме битката, а войната е на прага, а ние знаем само как да си цъкаме по телефоните. Червена лампа – сега.


А после, да си хапнем, освен, м? Какво друго мога да предложа, да видим…

Няма коментари:

Публикуване на коментар

худ

втренчен кит нагоре, аз или той сгърчен вид, роден в обор без бой очовечен, напит по еН безброй обречен на бит, смирен отбой загадъчен, ...