19.05.12 г.

londons dark side


(тая снимка не съм я правил аз, но ми се ще да бях)


Възхваляванията на този град са нещо, което присъства със силно мнозинство от привърженици в интернет пространството. Моя милост, като имала късметлийското нещастие или нещастният късмет, според зависи, да обитава това място, желае да изрази мнение.
Лондон има тъмна страна. Даже няколко, ако питате мен, което слава богу не правите, понеже аз не съм от най-отговарящите личности, съм ли аз? Не, не тази на Fleet Street.

Да речем, чисто хипотетично, че вие сте млад амбициозен българин, от добро семейство  и сте решили да минете на по-горно ниво, сиреч в Лондон. Първият момент – лева няма и на половината на паунда. Това е първото нещо, което ви подсказва, че това място не е проектирано за всеки,въпреки че съществуват доста опровержения на тази теза.  Вторият момент – наема е 500 паунда на месец и това не е шега. Третият – транспорта е по 8 паунда на ден. Банкрут ли каза някой? Кафето и то е къ 8 лева. Мхм.

Да, ама заплатите в Лондон са ехеее… Да, ама не са за всеки. Като българин вие нямате право да работите в Лондон. Поне не и легално. Изобщо във Великобритания де. Трета ръка човек сте. Идвате от бивш соц лагер. Колония на Русия не е като колония на Англия. На всякаква измет, както им вика един зле образУван човек, или паплач, както им вика един друг по-зле образ-Уван, се дава паспорт и работа, не и на вас. На вас ви се дават ограничения. Няма да навлизам в подробности, защото не ми е това идеята – работа няма = няма пари, сиреч минаваме нелегално или ставаме селяни в лондон, а.к.а фермЕри. (продуцентите на онова тъпо шоу като нищо да са брали ягоди в Лондон)

Това е една от тъмните страни на Лондон. Другата, обаче и по-сериозна по мое скромно мнение, е че Лондон, като цяло, е загрозен до немай къде. Вярно, има си Канари Уорф, Биг Бен, Бъкингам Палас и т.н, обаче около него обикалят все народи, които по телевизията ги показват и им викат терористи. Те, не че са камикадзета всичките, а само приличат. И са много. И говорят кофти английски – както циганите български. И не се съобразяват. И са, абе, животинчета. Не всички, за щастие, но повечето. Не знам вие как се чувствате, но аз като бял жител на европейския съюз да имам по-малко права от пакистанец, нищо против тях, просто ни мъ кефят – евалато.  Нали всички хора са равни. Т’ва демокрации, глупости, а-у… Хитлере, защо се самоуби? Сигурно си погледнал в бъдещето…или огледалото.

/Наскоро преподавателката ми пo Learning Support, която е англичанка, сподели, че покрай олимпийските са преместили много араби и азиатци да живеят покрай тях, тъй като са ги разкарали от Стратфорт, и тя в момента си продава къщата по тази причина и си търси друго място./

Англичанинът е човек, всички други са втора ръка хора. А, да, българинът е трета. Те си мислят, че ще дойдем и ще им развалим красотата, само дето тя красотата им вече е развалена. Места като Кройдон и Ъптън парк са доказателства за това - все едно, с извинение за сравнението, зад линията в Сливен – циганската махала. Съгласен съм, че аз съм лош човек и дискриминирам субективно циганите на база неприятен личен опит и това малко или много се прехвърля върху събратята им негроиди, но все пак всеки има право на мнение. Те също не ме харесват, ако трябва да сме честни. Такива изроди съм виждал, че… Има и приятни though.
Хубавото е, ако може да се намери нещо хубаво в цялата черна работа, е че в повечето случаи те сякаш си знаят мястото – или им е намерено. Не съм запознат с историята как точно „всичката тази сган” се е събрала тук, но няколко мои разговори с великобританци – не от тия натурализираните с консервантите, а истински, уж – ми загатнаха, че Тони Блеар е виновен, за което сега всички го мразят – аз като истински журналист не проверих дали е така, ами взех историята на готово. Най-малкото не е красиво в космополитен град като този, масово явление да е един плат да се разхожда и от него да се подава нищо друго, освен чифт очи, тип нинджа.

Хенри 8 сигурно в момента рови в ибей за вампирска отвара, та да се върне и да възстанови реда. Хората се надигат срещу папата, пък се надупват на мюсюлманите. Друг мой събеседник от английската кръвна група ми сподели, че повечето бритони мразели Лондон и не ходели там именно поради тази причина – „ми той е осран”. В който и магазин да влезете, най-вероятно ще ви обслужи един от тях – те затова бритишонците се бъзикат, че без degree ще ходиш да работиш в Теско и така си плашат децата.

Торбалан е тесколан.

3 коментара:

  1. всеки град си плаща цената за това, което иска да бъде.

    ОтговорИзтриване
  2. стигнах до третия абзац и осъзнах как си от българите, които изобщо не заслужават да живеят извън границите на собственото си село.
    кафето не е "8 лева", ако си го правиш вкъщи - като всеки средностатистически poor person. "8 лева" ще е целият ти пакет кафе. примерно.
    в лондон е скъпо за всички, това е факт. но под "всички" имам предвид наистина всички. дори за лондончани много често. единствените ти ограничения за работа са ако си студент. ако не си студент, провери си пак информацията. това, че НЯМА работа, е съвсем друг въпрос. те, които се заплашват с теско, са по начало глупави. като няма работа никъде другаде, кандидатстваш в теско. понякога те вземат, понякога - не.
    и да, в англия гледат българите накриво понякога. отново, в англия. за три години в шотландия и ме приемат с искрена радост. в уелс май им пука още по-малко откъде си.
    накратко - късмет в лондон и си направи рисърча малко по-добре следващия път. може да решиш да започнеш от някое място малко по-навътре в страната. както казват, not all that glitters is gold.

    пс. расист си. спри да бъдеш расист. може би ще започнат да те толерират малко повече.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еразъм студент съм. И да, нямам търпение да се прибера на село. :) Нима човек трябва да заслужава местоживеенето си? Изобщо не е скъпо за всички, повечето хора около мен работят за над 30-40,000 паунда на година и живеят в огромни къщи. Не за всички - за някои е скъпо. Информацията е добре проверена, ограниченията са много сериозни. Визирам NINo, синя карта и т.н. Мен не ме гледат на криво и ме толерират даже прекалено много. Бял съм все пак. Нямам абсолютно никакви проблеми с Лондон, напротив, но щях да имам много сериозни, ако си мислех, че като дойда тук и ще живея добре.

      Критичен съм, защото говорих с много хора (не българи) и сумираното мнение не е много хубаво. Нямам намерение изобщо да се занимавам с UK, защото климата е ужасен. Всъщност нямам намерение да бягам от България, защото смятам, че мога да се справя с предизвикателството, вместо да напускам кораба с пораженчески настроения.

      Успех и на Вас.

      Поздрави

      Авторът

      Изтриване

худ

втренчен кит нагоре, аз или той сгърчен вид, роден в обор без бой очовечен, напит по еН безброй обречен на бит, смирен отбой загадъчен, ...