15.08.13 г.

Пост заглавие

Вижда се краят на най-топлия сезон. Както и краят на най-топлите хора. Но това не е от вчера. Хубаво е, че слънцето не ни иска пари, за дето свети, вятърът не цени усилията си, водата не спира да тече и не те пита "а ти какво направи за мен?". Само човек е толкова глупав, че да цени труда си, и да иска и възнаграждение. Ама така ни учат, ще кажете. А защо приемаме за учител само останалите хора, но не и всичко останало?

Дърветата запопнаха да изсъхват, а денят вече е чувствително по-кратък. На тази географска ширина трябва да си гъвкав. Дори и сред множестсвото стоманени постройки, пак успява да се улови топлина, макар и повечето да бягат от нея. Да бягаш от живота, май, вече е станало самият живот.

Хората вече какво ли не правят, а щастието, като едно от малкото останали познати приятни чувства на човека, е разтеглено до неузнаваемост. Хора гледат изкуствени бебета. Хора са избрали да останат бебета за цял живот. Всичките дебелаци. И това само за 30 мин NatGeo. Помислете за това, което спестявам.

Откачен/луд сигурно е най-често споделяната дума. Тя вече също е размита и означава какво ли не. После някой сам си признава, че е луд, дори се бие в гърдите.

Казвам, изгубихме светлината, отговарят ми не е така и щракат бутонът, който чрез скърцащия си звук възвестява появата на изкуствената светлина...И продължават.

Стигаш до един момент, в който нито да живееш, нито да умреш, има смисъл...и продължаваш. Каквото и да сториш, ще съжаляваш, защото всеки избор носи последствия, отказът от избор - също. И се луташ в свят, в който единственото свръхзначимо е да имаш пари, а това всъщност е най-голямата простотия, която някога е била измисляна. Не е само тази, де, но просто тази успя да стигне своя зенит и да повлияе на много хора... И се раждат други, които приемат света на готово и реват за пари, без сами да са изследвали света.

И защо, питам аз, отглеждаме болни индивиди? Защо, някой да ми каже, се смазва ръждясало общество и само и всячески отлагаме краха му? А хората стават повече и повече. Като чума, предшественик на която е треската, на която, противно на всяка логика, всички се радват и я прегръщат, и възхваляват...

Пари. Честно ли? Ако приемем, условно, че Бог е създал света, на него кой му е платил, питат сигурно децата, които знаят, че не само няма да работят за малко пари, ами и ще ...

Няма значение.

Една усмивка се прокрадна, защото поне светлина още има. Докато е ден, спокойствието е уредено. Нощта е за свръхчовека. Нощта, в която няма изкуствена светлина, която да освети пътя ти. Тя идва. Аз я усещам и предизвиквам.

-Ще си купя фенерче, щом е тъмно!
-Не можеш, аз изтрих парите, аз премахнах твоята едничка, нищожна, изкуствена мощ, ти сега си обречен на мислене.
- Абе, да! Я се разкарай. Ей, гледайте го този, какъв клоун...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

худ

втренчен кит нагоре, аз или той сгърчен вид, роден в обор без бой очовечен, напит по еН безброй обречен на бит, смирен отбой загадъчен, ...