15.04.12 г.

кучето магистралист


Днес прочетох нещо от вчера, и май утре ще ви го споделим. Куче причина за катастрофа на магистрала.



Какво би търсило куче на магистрала? Други умрели кучета? Канибал. Или е мързелив ловец, та чака да му утрепят някоя гарга/беззащитно пиленце и да се нахрани. А може би е тръгнал на стоп, да си търси късмета? Избрал е пътя и газ. Обаче някъде по средата е размислил, и като културен софиянец решил да пресече, та да се прибере обратно там, където е най-нежелан, но поне си изкарва прехраната. Някак си. Някога. Не много често. Но е жив, нали?

А може това да е сигнал. Куче-терорист-камикадзе. „Мислите се за много големи, нали, вие, хората, ама не сте! We are the 99%, EXPECT US” . И те определено са бая анонимни. Вие опитвали ли сте се да разберете името на кучето, което сте блъснали? Или те кучетата си нямат имена по принцип, защото хората им ги дават де факто.

Куче като куче.



Защо хората да имат повече права от кучетата? Не съм чул куче да изтреби милиони себеподобни. Хората обаче го правят. :)

А ти, като човек, смел ли си достатъчно, та да тръгнеш пеш по магистралата и каквото стане? На четири лапи. Дори и ако знаеш, че никой няма да те качи на стоп, защото си, ами, куче? Нали? Или то не е точно смелост, а отчаяние. Каква е разликата и има ли изобщо такава?
В същия ден четем, че три кучета се спасили от потъналия Титаник през 1912. С имена, с глупости, на богаташи. Сигурно и с актове за раждане. Едното даже принадлежало на фамилията Ротшилд.

Но за убития пес на магистралата в България, нито ще има разследване, да се търси дали не е на някой богаташ, нито нищо.  Защото всички знаем, че не е, не ли? На никой няма и да му хрумне, че може да е на Ротшилд…  Пък и на кой му пука за кучетата? Куче брат… Куче. К'во ти пука...

Туй е то, кучешкия живот.

Аз ако бях куче в София, особено бездомно, щях да се самоубия сигурно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

худ

втренчен кит нагоре, аз или той сгърчен вид, роден в обор без бой очовечен, напит по еН безброй обречен на бит, смирен отбой загадъчен, ...