11.12.13 г.

wicked

Веднъж научил се да виждаш това, което обикновено остава невидимо, животът цялостно променя вкуса си. Става много по-сладък, но и много по-горчив. Трудността е горчилката, която се получава от прекалено много сладко - защото всички искаме повече от това, което ни убива. И сладкото започва да горчи, горчивината да сладнее. Процесът е естествен, дори когато е неестествен. И сякаш се променяш, а просто си се преобърнал. Сякаш си видял това, което преди е оставало в сянка.

да (се) захаросаш или не

От фотографска гледна точка, техниката би била да се допусне достатъчно светлина в сянката, дори и светлина да няма, но и да се запази яснотата и най-вече извивките на сянката. Но сянката не е тъмнина, както и светлината не е щастие.  Просто зависимости. Обратното на нещо са неща, а не нищо. От нищо не  може да се прави нещо, но обратното на нищо е всичко, въпреки това нищо е всичко и всичко е нищо. Нещо не е всичко, а всичко са неща. Или с други думи, нищо са неща, и неща(та) са нищо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

худ

втренчен кит нагоре, аз или той сгърчен вид, роден в обор без бой очовечен, напит по еН безброй обречен на бит, смирен отбой загадъчен, ...